12.09.2016.

Rekord na Terazijama - Ivana skočila 7,10


Srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je danas na takmičenju u Beogradu s novim državnim rekordom od sedam metara i 10 centimetara.

Takmičenje je održano na Terazijama, u sklopu promocije Evropskog dvoranskog prvenstva, koje će se naredne godine održati u Beogradskoj areni.

"Nisam stvarno znala šta da očekujem, s obzirom na to da je nedelja i da je pet posle podne i da svi volimo da odmaramo nedeljom. Želim svima da se zahvalim od srca što ste mi učinili da mi ovo takmičenje bude najlepše moguće", rekla je srpska atletičarka novinarima posle takmičenja.

Španovićeva je već u prvom skoku ostvarila rezultat od 7,10 metara.

"Lični rekord u momentu kada nisam ni znala da mogu da ga skočim. To je samo dokaz koliko meni znači vaša podrška. Uživala sam u svakom trenutku. Veliko hvala svima", rekla je Španovićeva.

Drugo mesto zauzela je Britanka Jasmin Sojers sa 6,56 metara, a treća je bila Erika Jarder iz Švedske sa skokom od 6,21 metra.

"Bilo je zaista divno, osećala sam se posebno ovde. Nisam mogla da verujem koliko ljudi ima, bili su izuzetno glasni i događaj je zaista bio poseban, neverovatan. Ovo je bio najbolji način da završim sezonu, samo onako kako sam mogla da sanjam. Nadam se da ću ponovo doći ovde. Hvala svima, bilo je divno", rekla je Jasmin Sojers.

Upitana da prokomentariše sezonu Ivane Španović, rekla je da je srpska atletičarka bila neverovatna.

"Bila je sjajna tokom cele sezone, konstantna. Bilo kojim danom u nedelji ona može da skače preko 6,90 metara. Nijedna osvajačica medalje iz Rija osim Ivane nije zadržala kontinuitet. Zaista mislim da je ona bila najbolja ove sezone. To je dokaz njene veličine, svaka čast", rekla je Jasmin Sojers.

izvor: Beta, RTV, RTS, agencije, foto: facebook.com/IvanaSpanovic


ES!NFO esrbija.info