Prvi "Novosadski Oktoberfest”: U znaku piva, kobasica, pereca i dobre muzike - ulaz 200 dinara


Prvi "Novosadski Oktoberfest” održaće se poslednjeg vikenda u oktobru, 28. i 29, u „Master-centru” Novosadskog sajma.
Kako su najavili organizatori „Kolor pres grupa”, događaj će proći u znaku piva, kobasica, pereca i mnogo dobre muzike. Ulaznice se prodaju po 200 dinara, a mogu se kupiti na portalu i prodajnim mestima „Gigs tiksa”, dok se detalji o rezervaciji stolova i programu mogu naći na linku www.color.rs/oktoberfest2016.Od 21. oktobra ispred Gradske kuće na Trgu slobode građani će imati priliku da posete i info-štand „Novosadskog Oktoberfesta” i da degustiraju piva, kobasice i perece. U pratećem programu te manifestacije planirana je i velika izložba o istorijatu pivarstva u Vojvodini, a osim piva „Hajnekena”, „Karlsberga” i Apatinske pivare, posetioci „Novosadskog Oktoberfesta” moći će da okuse i zanatska piva. Baš kao što tradicija nalaže u nemačkoj verziji „Oktoberfesta”, oni koji žele da budu konobari na takvoj manifestaciji, moraju da ispune određene uslove. Stoga će početkom oktobra u Beogradu i Novom Sadu biti održan kasting za konobarice i konobare.

Kada je reč o muzičkom delu programa, na manifestaciji će nastupiti Zvonko Bogdan, „Orthodoks Kelts”, „Gift”, „Ničim izazvan”, The Frajle, „Jurasik rok”, „Štikle i vikleri”, kao i veliki broj domaćih i stranih di-džejeva.

„Novosadski Oktoberfest” održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Nemačko-srpske privredne komore.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto1: ilustracija, franky242/freedigitalphotos.net, foto2: http://www.color.rs/oktoberfest2016