11.09.2016.

Prodavačica našla i vratila 1.000.000 dinara


Draga Erić (52) prodavačica u jednom diskontu u Gornjem Milanovcu pronašla je pre nekoliko dana u svojoj radnji torbu sa više od milion dinara i vratila je vlasniku.

Ova poštena žena odbila je čak i nagradu koju joj je taj čovek ponudio jer, kako tvrdi, za nju su poštenje i miran san najveće priznanje, piše “Informer”.

Draga kaže da joj ni u jednom trenutku nije palo na pamet da prisvoji novac. Čak je od vlasnika torbe, inače radnika na jednoj benzinskoj pumpi, tražila da prebroji novac kako bi se oboje uverili da je svaki dinar na svom mestu.

Draga kaže da je bila šokirana kad je videla da je mušterija u njenoj radnji ostavila silne pare.

“Taj čovek, sredovečni muškarac, bio je kod mene u radnji i, nedugo pošto je otišao, primetila sam kod kase torbu iz koje su virile pare. Znala sam da je to njegova torba. Htela sam da zovem policiju, ali sam odlučila da ipak sklonim pare i sačekam da se vlasnik vrati po njih. Malo sam se uplašila, razmišljala sam kako li se oseća čovek koji izgubi toliki novac i pitala se da li će se vratiti po njega. Na svu sreću, ubrzo se pojavio, sav preplašen i prebledeo, ko bez duše. Kad sam mu rekla da je njegova torba kod mene, čovek je duboko uzdahnuo. Odavno kod nekoga nisam videla takvo olakšanje. Bukvalno smo se naježili i on i ja...”, rekla je Draga.

Kako nam je objasnila, ni u jednom trenutku joj nije palo na pamet da pogleda koliko novca ima u torbi, a još manje da prisvoji sve te silne pare.

“Kad sam mu vratila torbu, insistirala sam da prebroji novac kako bismo se oboje uverili da je svaki dinar na mestu. Tek tad sam mogla da kažem da sam ispala potpuno poštena. Prebrojao je oko milion dinara, a bilo je tu i nešto deviza. Onda mi je ponudio nagradu, a ja sam bez razmišljanja odbila... Šta će mi veća nagrada od činjenice da sam učinila pošteno delo. Posle je ipak ostavio nešto novca kraj kase, da ne vidim, ali ja ne želim da uzmem te pare”, dodaje Draga Erić.

Opet bih vratila

Ova skromna prodavačica kaže da bi svaki sledeći put učinila isto.

“Vremena jesu teška, novac nije bio mali, ali između mirnog sna i para uvek bih izabrala miran san i poštenje. O svemu ovome sam, naravno, obavestila i policiju, koja je pohvalila moj postupak”, ističe prodavačica Draga, koja je naprečac postala tema broj jedan u gradu pod Rudnikom.

izvor: mondo.rs, agencije