15.09.2016.

Prijem za Ivanu Španović u Gradskoj kući


Nedavno završena sezona za Ivanu Španović najuspešnija je u njenoj dosadašnjoj karijeri. Naša takmičarka u skoku udalj ove godine riznici odličja dodala je zlato, srebro, bronzu i dijamant, a čestitkama članici Vojvodine
zvanično se pridružio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kada je za Španovićevu u Gradskoj kući priređen prijem.

Bronzom na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine, Ivana Španović počela je seriju osvajanja medalja na velikim takmičenjima, kojoj se ne nazire kraj. Svaka naredna godina bila je uspešnija od prethodne, pa je tako i 2016. bolja od svih do sad.

Ove sezone, naša atletičarka bila je, redom, druga na Svetskom dvoranskom, prva na Evropskom prvenstvu, treća na Olimpijskim igrama; osvojila je Dijamantsku ligu, a sve je začinjeno novim državnim rekordom od 7 metara i 10 centimetara na mitingu u Beogradu.

Ivana je više nego zadovoljna, ali zna da može još bolje.

"Biće još mnogo prilika za neke nove rekorde i svakako da me od sad, pa na dalje zanimaju samo zlata. Dokazala sam da sam među najboljima, a osvajanje Dijamantske lige potvrda je da smo dobro radili, pošto sam uspela da budem najbolja ne na jednom, već na sedam takmičenja", kaže Španovićeva.

"Ivana je ove sezone, koja je bez sumnje najuspešnija u njenoj dosadašnjoj karijeri, osvojila zlato, srebro, bronzu i dijamant, dakle čitav spektar medalja i trofeja. Ostaje žal za boljim rezultatom u Riju, gde je nedostajalo sreće", dodaje trener Goran Obradović.

Ivanini skokovi od sedam metara za nas su skokovi od sedam milja i pravi putokaz za mlade i sve one koji veruju u prave vrednosti, istakao je na prijemu gradonačelnik Miloš Vučević.

"Velika je stvar kada za sugrađanku imate Ivanu Španović, kada imate takvog trenera kao što je gospodin Obradović i to je čast za ceo grad", rekao je gradonačelnik.

Nekoliko ovogodišnjih dugih skokova, ali uz minimalan prestup ili sa odrazom daleko od plastelina nedvosmisleno su pokazali da Ivana ima potencijal za mnogo više, a priliku da to i dokaže naša najbolja atletičarka naredne godine imaće na Dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu, Svetskom prvenstvu u Londonu i, naravno, u novoj seriji Dijamantske lige.

izvor: rtv.rs, agencije, novisad.rs