18.09.2016.

Policajci pričaju đacima o bezbednosti


Policijska uprava Novi Sad i ove godine obilazi škole u cilju prevencije maloletničke delikvencije. Poslednji rezultati pokazuju da je stepen bezbednosti u novosadskim školama na višem nivou.

Tokom protekle školske godine, broj krivičnih dela smanjen je za oko 7 odsto, u odnoso na prethodnu, pokazuju poslednji izveštaji.

I dalje su najučestalije krađe i uništavanje stvari.

"Kada govorimo o nekim pojedinačnim ostvarenim rezultatima najviše je zaplena opojnih droga u 57 slučajeva kod 57 lica. Pronađeno je ukupno 76 grama heroina. 493 grama marihuane kao i 293 komada raznih psihoaktivnih supstanci u obliku tableta. Ta lica nisu učenici škola, već koja su se kretali u blizini škola", kaže za RTV Dejan Drobnjak iz Policijske uprave Novi Sad.

"Mogu reći, po broju incidentnih situacija u ranijem periodu da smo prošle godine imali daleko manje. Rezultat je svakako dobra saradnja na nivou Školske uprave, Gradske uprave i Policijske uprave", tvrdi rukovodilac školske uprave Novi Sad Jovan Vukčević.

A pored rešavanja, saradnja se ogleda i u predupređivanju problema. Zbog toga će, kažu u policiji, i ove godine nastaviti sa akcijama i preventivnim predavanjima za decu.

izvor: rtv.rs, agencije