13.09.2016.

Otvoren vrtić u Sremskim Karlovcima - nema više liste čekanja


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je novootvoreni vrtić „Kockica“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Sremskim Karlovcima i tom prilikom sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Nenadom Milenkovićem prisustvovao priredbi koju su upriličila deca sa vaspitačicama tog vrtića.

- Čestitam Opštini Sremski Karlovci na ovako velelepnom objektu u kojem će boraviti deca predškolskog uzrasta. Važno je što je izgradnjom tog vrtića rešen problem sa čekanjem dece na upis, pa tako u ovoj opštini više ne postoji lista čekanja. Ovo je samo još jedan oblik saradnje Grada Novog Sada i Sremskih Karlovaca, jer će novosadska Predškolska ustanova upravlјati novim objektom. Želim da se zahvalim onima koji su pokrenuli izgradnju ovog vrtića, odnosno prethodnoj lokalnoj administraciji, kao i pokrajinskoj Upravi za kapitalna ulaganja, koje su izdvojile značajna sredstva za ovaj projekat. Novo opštinsko rukovodstvo je obezbedilo sve uslove i osposobilo vrtić „Kockica“ za rad kako bi deca na vreme i u mnogo bolјim uslovima krenula u novu školsku godinu. Ubeđen sam da će PU „Radosno detinjstvo“ biti dobar upravlјač ovog objekta, a da će vaspitačice i svi zaposleni pružiti deci najbolјu negu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković rekao je da su Sremski Karlovci dobili jedan reprezentativan objekat u kojem će mališani biti zbrinuti na način koji dolikuje deci koja žive u 21. veku.

- Na opštu radost, konačno smo uspeli, pre svega zahvalјujući PU „Radosno detinjstvo“, gradonačelnku Novog Sada, kao i Vladi AP Vojvodine da završimo objekat vrtića „Kockica“, privedemo ga nameni i pustimo u rad. Na ovaj način oživlјavamo i deo opštine u kojem se vrtić nalazi, a to je Dudara, tako da se postepeno i ravnomerno razvijamo – rekao je Nenad Milenković.

Direktor PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev rekla je da je vrtić „Kockica“ preselјen iz starog objekta u punom kapacitetu, tako da ima 13 vaspitnih grupa sa 287 dece, kao i to da su za boravak u novom objektu od 2000m2, na konkurs primlјena i nova deca, tako da više ne postoji lista čekanja.