15.09.2016.

Od subote Jevrejska slepa ulica - promena trasa autobusa


Od subote 17. septembra do petka, 23. Jevrejska ulica zbog radova na vrelovodui biće slepa ulica.
Rešenjem Gradske uprave za saobraćaj, određena je privremena zabrana saobraćaja ispred raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina. Ulica postaje slepa iz pravca Bulevara oslobođenja, sa mogućnošću polukružnog okretanja na kraju razdelnog ostrva. Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na delu kolovoza u Jevrejskoj od broja 11 do ulaza u dvorište Sinagoge, a taj prostor će služiti za privremenu autobusku stanicu. Zabranjeno je i parkiranje u Šafarikovoj, od autobuskog terminala do Jevrejske ulice, a taj deo se koristi kao privremena stanica.

Usled radova, doći će i do izmena u trasama autobusa GSP. Privremeno se skraćuje trasa linije 2 tako da do okretanje autobusa dolazi u Jevrejskoj naspram Sinagoge.

Linija 4 se menja u oba smera, tako da umesto dela Bulevara oslobođenja i Jevrejske, autobus koristi Bulevar Kralja I, Kisačku, Jovana Subotića, Šafarikovu, Uspensku do Bulevara Mihajla Pupina, a odatle nastavlja svojom redovnom trasom.

Linija 5 se menja u smeru sa Avijatičarskog naselja, tako da iz Novosadskog sajma skreće levo na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar Kralja Petra I, desnu u Kisačku i levo u Temerinsku i dalje ide postojećom trasom. U smeru sa Temerinskog puta skreće desno u Šafarikovu do Jevrejske, a dalje ide starom trasom.
Linija 6 se menja u smeru sa Adica tako da iz Futoške ulice skreće desno na Bulevar oslobođenja, levo u Maksima Gorkog, levo u Stražilovsku, Žarka Zrenjnaina do Bulevara Mihajla Pupina i dalje postojećom trasom. Iz smera Podbare sa Bulevara Mihajla Pupina sreće u Žarka Zrenjanina, desno u Vojvođanskih brigada, desno u Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, levo u Futošku i levo postojećom trasom.

Privremeno se menja i trasa linija 10 i 15 u smeru prema centru, tako da sa Bulevara oslobođenja skreću levo na Bulevar Kralja Petra I, desno u Kisačku i Jovana Subotića do terminala u Šafarikovoj, a iz centra grada Šafarikovom do Jevrejske i dalje postojećom trasom.

Linija 17 će od terminala koristiti Šafarikovu do izlaza na Jevrejsku, a dalje će ići postojećom trasom.
Linija 14 sa Bulevara oslobođenja skreće levo na Bulevar Kralja Petra I, potom ide desno u Braće Jovandić, Žitnim trgom, Vojvode Bojovića i Jovana Subotića do terminala u Šafarikovoj. Iz centra grada, autobus ide Šafarikovom do Jevrejske i dalje postojećom trasom.

Linija 18A sa Bulevara Kralja Petra I skreće desno u Braće Jovandić, Žitni trg, Vojvode Bojovića i Jovana Subotića do Šafarikove, a dalje ide postojećom trasom. Linija 18B sa Bulevara Mihajla Pupina saobraća do terminala, zatim Šafarikovom do Jevrejske i dalje ide postojećom trasom.