Novi programi na fakultetima


Pokrajinska vlada prihvatila je Predlog o izmeni i dopuni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija, koji se na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu finansiraju iz pokrajinskog budžeta.

Kako je navedeno u saopštenju Pokrajinske vlade, na inicijativu Univerziteta akreditovani su novi studijski programi, među kojima i novi programi master studija na Filozofskom fakultetu - Liderstvo u obrazovanju, na Fakultetu tehničkih nauka program - Inženjerstvo inovacija, a na Akademiji umetnosti program - Primenjeno pozorište.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu akreditovan je novi program doktorskih studija - Doktorska škola matematike za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku, a program će biti realizovan zajedno sa prirodno-matematičkim fakultetima iz Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Broj studenata čije se pohađanje master i doktorskih akademskih studija finansira iz budžeta Vojvodine nije menjao, te da će u školskoj godini 2106/2017 biti njih ukupno 2.918, piše u saopštenju.