17.09.2016.

Nove teretane na otvorenom - Detelinara, Petrovaradin, Sajlovo...


JP Zavod za izgradnju grada izgradilo je nove teretane na otvorenom, čime je Novi Sad postao bogatiji za još 5 mikrolokacija predviđenih za sport i rekreaciju. Izvođač radova bilo je JKP Lisje, a vrednost radova je 4.099.117 dinara.
Postavljene su teretane na Detelinari, u bloku Gagarinova 10; zatim u Petrovaradinu na Sadovima kod nedavno izgrađenog dečijeg igrališta; u Primorskoj ulici kod košarkaškog terena; na Sajlovu takođe kod terena za košarku i u Veterniku, u dvorištu Osnovne škole „Marija Trandafil“.

Na odgovarajućoj betonskoj podlozi postavljeni su rekviziti i to: „skije“, „zgib“, sprava za hodanje i fitnes sprava za veslanje. Ove sprave predviđene su za otvoreni prostor i prilagođene su svim generacijama za samostalno korišćenje. Omogućavaju jačanje i razgibavanje svih grupa mišića, prilagođene su za treninge sportista i rekreativaca. Korišćenje sprava povećava snagu i izdržljivost, ravnotežu i koordinaciju ljudskog tela, a jačaju srce i plućne funkcije.

JP Zavod za izgradnju grada za protekle 3 godine postavilo 19 teretana na otvorenom čime je uspešno postignut cilj promovisanja ideje o zdravom načinu života i usvajanju zdravih navika Novosađana.