21.09.2016.

Noćima ne mogu da spavaju - Limanci nezadovoljni zbog noćnih radova


Nezadovoljni građani zbog izgradnje Muzičko-baletske škole na Limanu, kažu da zbog prevelike buke noćima ne mogu da spavaju.

Neki od stanovnika Limana, u blizini čijih zgrada se gradi Muzičko-baletska škola kažu da su se pomirili sa tim da više neće imati dečija igrališta, kao ni veliki deo parkinga zbog izgradnje te škole. Sa radovima se počelo, međutim, pojavili su se novi problemi. Kamioni kamen i mašine istovaraju noću, što stanovnicima okolnih zgrada onemogućava normalan san.

"Problem je kad noću dolaze kamioni u jutarnje sate, pa istovaraju kamenje. To jednostavno prekine ljudima san. Građani traže od gradske vlasti da utiče da se poštuje kućni red i mir", kaže Dušan G.

Žalbe su uputili na brojne adrese, ali nikakav konkretan odgovor nisu dobili.

"Do sad smo se žalili komunalnoj inspekciji, koja nas je prebacila na građevinsku inspekciju, građevinska inspekcija isto kaže da nije u njihovoj nadležnosti, kao i u komunalnoj inspekciji", dodaje sagovornik RTV-a.

Od izvođača radova, firme "M enterijer gradnja" ekiapa RTV-a dobila je odgovor da tehnologija izvođenja radova zahteva rad bez prestanka, kako ne bi došlo do zastoja. Iz ove firme apeluju na stanovnike koje žive u blizini gradilišta za razumevanje zbog radova u kasnim satima i dodaju da će redovno obaveštavati građane svaki put kada radovi budu produženi.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo