29.09.2016.

Noć istraživača: Cool nauka, naučni sladoled, degustacija specijalnog naučnog piva...


Od 16 do 01 sata, na dve lokacije u Novom Sadu

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, je ono što očekuje posetioce na samoj noći.

Noć evropskih istraživača se održava svake godine širom Evrope i susednih zemalja poslednjeg petka u septembru. Ove godine, Noć istraživača će se održati u petak 30. septembra u preko 250 gradova.

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Ove godine, sedma po redu Noć istraživača u Srbiji, održaće se u petak 30. septembra, od 16 do 01 sata, na dve lokacije u Novom Sadu i biće posebno cool.

Tema ovogodišnje Noći istraživača je cool nauka – bilo da je u pitanju nauka niskih temperatura ili prosto nauka koja je cool.

U tržnom centru BIG imaćete prilike da vidite mnogobrojne cool eksponate i učestvujete u interaktivnim naučnim radionicama koje imaju za cilj da pokažu koliko je nauka cool. Na istom mestu moći ćete i da popričate na cool teme sa našim cool naučnicima, uz cool poslasticu – naučni sladoled.

U klubu The Quarter očekuju vas: predavanje o tehnologiji piva sa degustacijom specijalnog naučnog piva, spoj nauke i umetnosti: LIGHT // PLAY Workshop Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju SCEN, zatim tradicionalni naučni kviz i luda svirka četiri benda koje čine studenti i istraživači sa univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

foto: nocistrazivaca.rs

ES!NFO esrbija.info