28.09.2016.

"Na mladima Net ostaje" - Poziv za volontere


Udruženje "BalkanIDEA" iz Novog Sada uputilo je poziv mladima uzrasta od 15 do 20 godina iz Novog Sada i okoline da se uključe u realizaciju projekta "Na mladima Net ostaje". Rok za prijavu je 30. septembar.

Projekat "Na mladima Net ostaje" ima za cilj promociju slobode izražavanja na internetu i realizovaće se u nekoliko faza od oktobra 2016. godine do aprila 2017. godine.

U prvom delu, volontere i volonterke očekuje trodelna obuka - u oktobru mesecu na temu borbe protiv diskriminacije, u novembru o vođenju kampanje, a u decembru o slobodi izražavanja, nenasilnoj komunikaciji na internetu i vršnjačkoj edukaciji.

Tokom januara i februara 2017. godine planirano je sprovođenje radionica za vršnjake u srednjim školama, udruženjima i organizacijama, koje će volonteri i volonterke realizovati uz stručnu podršku projektnog tima udruženja "BalkanIDEA".

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara koji se nalazi ovde.

Projekat 'Na mladima Net ostaje' zalaže se za bolju, slobodniju i bezbedniju budućnost mladih i pozitivan uticaj vršnjaka, a osim mladih iz Novog Sada uključiće i srednjoškolce i srednjoškolke iz Sremskih Karlovaca, Bačke Palanke, Sente, Sombora, Zrenjanina, Kragujevca, Pančeva, i Stare Pazove.

U okviru programa biće pokrenuta i onlajn kampanja, a u aprilu mesecu 2017. godine projekat će se završiti omladinskom konferencijom.

"Na mladima Net ostaje" realizuje se uz podršku Ambasada Kraljevine Holandije. Dodane informacije mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici udruženja "BalkanIDEA" ili dobiti putem mejla bins.konkurs@gmail.com.

izvor: rtv.rs, foto: nenetus/freedigitalphotos.net