28.09.2016.

Iz Voše o "povlačenju" iz reprzentacije: Igrači su povređeni na meču sa C.zvezdom


Selektor reprezentacije Srbije pozvao je petoricu igrača iz Vojvodine.

Za prijateljsku utakmicu s Katarom koja se igra u četvrtak, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin pozvao je čak petoricu igrača iz redova Vojvodine.

Reč je u Novici Maksimoviću, Bogdanu Planiću, Vladimiru Kovačeviću, Aleksandru Paločeviću i Filipu Malbašiću, a sve to je rezultat odličnih igara Novosađana u sezoni koja je u toku. Poseban pečat takvim izdanjima crveno-belih iz Novog Sada davali su i daju upravo igrači koje je selektor želeo da vidi pod državnom zastavom.

Nažalost, iz novosadskog kluba nisu mogli da udovolje Muslinovom pozivu, a razloge za to objasnio je Mićo Vranješ, koordinator u Vojvodini za transfere.

- Velika je čast za naše igrače, kao i klub u celini, to što je selektor pozvao petoricu naših prvotimaca u reprezentaciju. Međutim, treba imati u vidu da je iza njih veliki broj utakmica koje su do sada odigrali, pa četvorica od njih trenutno imaju probleme s povredama. Maksimović je praktično odigrao sve utakmice od 2. jula, a već duže vreme vuče povredu kolena i nalazi se u procesu oporavka. Isto je i sa Paločevićem, koji je u duelu s Crvenom zvezdom, upravo zbog ozlede, zamenjen u 64. minutu i takođe se oporavlja, a sličan problem ima i Malbašić. Bogdan Planić je dobio udarac u nedelju u derbiju, pa je i on pod lekarskim tretmanima. Jedino je Vladimir Kovačević zdrav i spreman da odgovori selektorovom pozivu – rekao je Vranješ.

Vojvodina je obavestila FSS o problemima koje imaju njeni igrači.

- Zbog svega što sam naveo, odlučili smo da se zahvalimo na pozivima i sa žaljenjem smo obavestili ljude iz FSS da naši igrači nisu u mogućnosti da se jave selektoru. Nadamo se da će se četvorica bitnih fudbalera za igru Vojvodine oporaviti do nedelje, jer tog dana igramo veoma važnu prvenstvenu utakmicu, u kojoj nam u goste dolazi neugodna ekipa Metalca.


Novosađani su umesto pomenutih povređenih prvotimaca predložili trojicu novih. To su: Dušan Mićić, Nikola Ašćerić i Siniša Babić, piše Žurnal.


- Reprezentacija je iznad svega, ali četvorica pozvanih igrača su povređeni na meču sa Zvezdom, već su na terapijama i sledi im oporavak - kaže direktor Vojvodine Aleksandar Dunđerski.

- Pa i ja sam deo Fudbalskog saveza Srbije, jer sam selektor reprezentacije do 20 godina. Zatim, poziv Slavoljuba Muslina je samo dokaz da se u Vojvodini dobro radi i zaista nam je čast da su čak petorica igrača bili na spisku. Nažalost, četvorica od njih su povređeni u nedelju u Beogradu u duelu sa Zvezdom - kaže Lalatović.

izvor: dnevnik.rs, zurnal.rs, novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić