28.09.2016.

Dino park posetilo 65.000 turista


Letnja turistička sezona u Novom Sadu bila je raznovrsna

Nju je pored velikih manifestacija, koje su se održavale u skoro svim vojvođanskim mestima, obeležilo i otvaranje Dino parka, koji je postao jedna od najvećih atrakcija za turiste u Novom Sadu.

Za pet meseci, koliko Dino park u Novom Sadu postoji posetilo ga je više od 65.000 posetilaca.
"Dvadeset četiri replike dinosaurusa su multimedijalnog karaktera. Pokreću se, pomeraju ruke ispuštaju zvuke, koje možete i sami da čujete. Naracija, koju su kustosi do sada praktikovali, sada se zamenjuje interakcijom i svi posetioci, bez obzira na uzrast, mogu da se vrate u svet dinosaurusa", objašnjava Dejana Dimitrijević iz Dino parka.

Novi Sad bio je jedan od najposećenijih gradova tokom letnje turističke sezone, kažu iz Turističke organizacije Vojvodine i dodaju da ova atraktivna turistička ponuda još više privlači turiste iz zemlje i sveta.

"Mi smo svi svesni da Dino park posećuju svi gosti našeg grada, kao i organizovane grupe, i ja mislim da je dobar deo to uvećanog broja dolazaka domaćih turista u naš grad zaslužan Dino park", kaže Srđan Bajić iz Turističke organizacije Vojvodine.

Saradnja Dino parka i Prirodno-matematičkog fakulteta omogućila je najboljim studentima turizmologije da svoje prvo poslovno iskustvo steknu radeći u njemu.

"Jako sam bila iznenađena i srećna. Tako da sam prošla edukaciju tri dana sa profesorima i nakon toga krenuli smo sa radom od aprila meseca. Jako mi je lepo ovde i svi smo zadovoljni", kaže Jovana Novaković, vodič u Dino parku.

"Dali smo im neke određene testove, vršili smo određeni broj usmenih ispitivanja i intervjua, gde smo sistemom eliminacije na kraju došli onog kadra koji je danas ovde radi, koji je angažovan kao turistički vodiči i kao oni koji iz prve ruke mogu svakom posetiocu da daju određenu količinu informacija", objašnjava Igor Stamenković sa PMF-a.

Dino park radi svakog dana, s tim da se vikendom organizuje kulturno-edukativni program. I, što je važno napomenuti, jeste to da Dino karavan ide po osnovnim školama u Srbiji i edukuje učenike o vremenu u kom su dinosaurusi živeli.

izvor: rtv.rs, foto: facebook.com/DINOPARKNoviSad