RK Voša u Ligi Evrope - najveći uspeh u istoriji


Šampion Srbije ostvario je najveći uspeh u klupskoj istoriji. Dočekao je evropsko proleće i ušao u društvo 16 najboljih klubova Starog kontinenta u EHF Kupu. U Novi Sad stižu nova tri velikana, a koja (?) saznaćemo u četvrtak kada je žreb u sedištu evropske federacije.


SKA Minsk slavio je u revanšu sa 28:25, a s obzirom na pobedu Vojvodine iz prvog susreta od 27:22, novosadski tim ide dalje.

Da je bilo teško u dvorani trostrukog evropskog prvaka, bilo je. Počelo je loše. Domaći su već sredinom poluvremena imali +5 (11:6). Vojvodina se trgla. Pokretačka snaga i u revanšu bio je Datukašvili, inače najbolji strelac. I Elezović je torpedovao, a probudio se i Stanković, uz najkonstantnijeg ove sezone Filipovića.

Svaka čast svima, i mladom Arseniću na odbranama u drugom poluvremenu, i Lazoviću, Bećiroviću na ''fajtu'' u odbrani. U tri navrata stiglo se do egal rezultata, ali domaći su ponovo poveli sa +4 pred kraj meča. Ipak, odbrana je učinila svoje i omogućila lake golove iz kontre. Rovovskom borbom kompletnog tima izdržala je poslednji pritisak.

rkv.rs

POPULARNO